Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerligt av Strand

Tre av nio platser i Svealandsmästerskapen har gått till konståkare från Strand.

Annons

Tre av nio platser i Svealandsmästerskapen har gått till konståkare från Strands IF Svealandsregionen är uppdelad i tre grupper, norra – där Strand ingår, västra och östra. I norra gruppen finns totalt drygt tio klubbar.

Hela säsongen har konståkarnas B-åkare kunnat kvala till Svealandscupen. Via tävlingsresultaten har de samlat poäng, och de tre bäst rankade åkarna i varje ålderklass går vidare till Svealandscupen. Tre av nio finalister kommer från Strands konståkning, som fick med en åkare i varje åldersklass.

I ungdom 13 B var elvaåriga Julia Dahlberg högst rankad i sin klass och fick därmed en plats i Svealandsmästerskapen.

I ungdom 15 B slutade Olivia Ek tvåa i sin klass, och fick därmed biljett till mästerskapsfinalen. Olivia har haft en jättebra höst, vilket nu resulterade i en finalplats, Olivias första Svealandsfinal.

Bästa prestationen i Strand under helgen i Leksand gjorde Linn Olsson, som vann friåkningen på nytt poängrekord och kom tvåa totalt.

Efter det inledande korta programmet låg Linn åtta. Men det var väldigt tätt mellan åkarna i resultatlistan

– Hon gjorde ett suveränt program, det var bara någon lite miss, och det skilde inte mer än nån poäng mellan ettan och nian i resultatlistan, säger Linda Faller.

I det långa programmet fick Linn till ett kanonåk, så pass att det resulterade i vinst och hennes hittills bästa poäng. Hon kom totalt upp i över 46 poäng. En förbättring med över 5 poäng från förra tävlingen i Enköping.

Mer läsning

Annons