Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus sopar rent i Norrland

/

Han har under de senaste två åren utvecklats i rask takt. Han har blivit motståndaren som hela Norrland fruktar. Möt Markus Johansson, 15, tennistalangen från Bollnäs TK.

Annons

När jag och Markus Johansson träffas är han precis lika glad som vanligt. Detta kan jag skriva eftersom jag råkar känna Markus rätt väl och har stått åtskilliga timmar på tennisbanan tillsammans med honom.
Markus är en blygsam kille som låter spelet tala men han har alltid ett skämt på lager. Under de senaste två åren har han utvecklats i rasande fart, den hårda träningen har gett resultat. Något han verkligen bevisat under vinterhalvåret då han i Norrland sopat rent i sin åldersklass.

två andraplatser, först i Hudiksvalls tävling Young Vision Cup och sen i Hälsingemästerskapen som hölls i Ljusdal. Men Markus var inte nöjd med det – i Sundsvall där Regionsmästerskapet avgjordes stod han som slutsegrare och likaså i Söderhamns tävling Påskserven.
Markus har blivit motståndaren hela Norrland fruktar.
Blygsam som Markus är vill han inte riktigt hålla med om att han är fruktad bland motståndarna i Norrland. Däremot så håller han med om att han utvecklats väldigt mycket de senaste två åren.
– Jag har blivit bättre på allt men säkerheten i slagen är det jag utvecklat mest.
Markus anser att det är forehanden som är hans bästa slag medan kan skulle behöva förbättra serven, som han tycker är ett viktigt slag.

vad han har för mål med grussäsongen och tennisen i framtiden. Han ser lite fundersam ut och säger att det var en svår fråga innan han svarar att han inte har några direkta mål. Markus fortsätter med att säga att tennis för honom går ut på att ha roligt samtidigt som han gör allt för att vinna.
Markus har precis sökt till gymnasiet och jag frågar honom om tennisgymnasium fanns med i tankegångarna.
– Nej, jag har det bra här hemma, träningen är bra och jag får bra hjälp av klubben.

Min och Markus pratstund börjar nu lida mot sitt slut. Härnäst väntar tävling i Borlänge och på hemmaplan i Bollnäs. Att Markus står som slutsegrare i båda eller någon utav tävlingarna är ingen högoddsare. Detta var inte sista gången ni läste om Markus Johansson, det törs jag lova.

Mer läsning

Annons