Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lund coachade till OS-guld

/
  • – OS-guldet ger inte klirr i kassan, men man blir rik på upplevelser, säger Stefan Lund.

Han fick ingen egen OS-guldmedalj, men Stefan Lund, född i Söderhamn, fanns i allra högsta grad med i det viktiga arbetet bakom kulisserna när de svenska damerna sopade hem curlingtävlingen.

Och ett guld får han ändå ta del av eftersom hustrun Eva Lund var med i det svenska vinnarlaget.

Annons

De svenska OS-medaljörerna har hyllats på löpande band vid ankomsterna till Arlanda under veckan. Däribland OS-vinnarna i curling, lag Anette Norberg, som har en ex-hälsing i laget.

– Vi blev ordentligt uppvaktade på Arlanda där man byggt upp en speciell scen för att ta emot OS-medaljörerna. Det var riktigt mycket folk, bland annat från curlingförbundet, kommunen (Upplands Väsby) och förstås mycket media, säger Stefan Lund, Söderhamnsbördig coach för det svenska guldlaget.

Han startade sin curlingkarriär i Söderhamn och drog in sina första stenar i boet i den dåvarande curlinghallen. Men de största triumferna har han haft som coach för det svenska landslaget. Redan vid Turin-OS 2006 fanns han med och fick smak på den speciella stämningen runt det gigantiska idrottsspektaklet.

– Första OS-guldet var speciellt, men upplevelsemässigt har det här varit större. Att i curlingens hemland spela inför fullsatta läktare och vinna guldet efter en extraomgång. Det kan inte bli större!

Mer läsning

Annons