Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia firades i ishallen

/

Fartfylld isshow på Glysis.

Annons

Det var de allra minsta som gav den härligaste upplevelsen under lussefirandet på Glysis i går kväll: de eleganta isprinsessorna och de kavata hockeylirarna som åkte och vurpade och tacklade i kända förebilders anda.

Olivia Müller och Klara Larsson inledde föreställningen på is, med medryckande paråkning till Smurfarnas jul, och sedan följde det ena sällskapet efter det andra: de allra minsta konståkarna, juniorerna, de yngre tävlingsåkarna och de äldre, och många tillsammans i ett isdansande luciatåg på skridskor.

Lucia själv, Olivia Ek, återkom med ett soloåk, och som avslutning på kvällen gjorde Felicia Faller sitt finalåk på hemmaplan, där hon har tillhört och tränat i Strands IF sedan tidiga barnaår.

Strands IF:s konståkare avlöstes mellan varven av ungdomar från Artist Camp Glada Hudik, som bjöd på musikunderhållning, och Hudiksvalls lucia Emma Bergman och hennes tärnor avslutade luciadagen med att dyka upp under skridskofesten i ishallen.

De allra yngsta hockeyspelarna, framtidens hopp för hockeyklubben, visade prov på sina spelartalanger i en kortare match som till sist slutade 1-1, efter ett förtätat spel mellan det röda och det vita laget.

Ulrica Beijer var, som under många tidigare år, konferencier för luciafesten.

Mer läsning

Annons