Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limaseger i snöskotercross på idrevatten

Joachim Gunnarsson tog längsta tänkbara väg till segern i årets upplaga av Idre Watercross, men väl i A-final kunde ingen hota limaåkaren, som i sitt tredje försök kunde vinna snöskotertävlingen på Idresjön.

Annons

Joachim Gunnarsson, Lima etta, här i finalen med blivande trean Anders Amundssopn, Hede, utanför honom.

Idre Watercross har vuxit fram ur det som en gång hette Idre Waterdrag och lanserades redan 2003. Därefter har skotertävlingen på Idresjön blivit ett etablerat evenemang, som numera handlar om en crossbana med ett inlagt hopp.

Redan i kavlheatet försvann storfavoriten Arne Harrysson, Särna, med motorhaveri och fick därmed se sig besegrad av unge sonen Patric som tog sina första poäng i Dalacupen, som Idre Watercross ingår i.

Joachim Gunnarsson gick vidare men lyckades inte ta direktplatserna i finalen utan fick kvala sig dit genom att köra både C- och B-final.

– Det blev lite strul i ett av kvalhetaten, men sedan gick det desto bättre, summerade Joachim Gunnarsson dagen på Idresjön.

I finalen ställdes han mot Adam Hedin, Lillhärdal och Anders Amundsson, Hede. De två fick direkt efter starten inrikta sig på en kamp om andra platsen, för Joachim Gunnarsson tog starten i finalen, precis som han gjort i alla övriga heat.

För Jocke var det tredje gången gillt på Idresjön och han skickade en hälsning åt kompisen Adam Renheim, som han till vardags mekar åt.

– Det var nog tur att Adam höll sig till brännboll den här helgen.

– Nu räknar jag med att också köra de två tävlingarna i Särna och Älvdalen som också ingår i Dalacupen. Det har ju börjat bra, säger Joachim Gunnarsson.

Joachim Gunnarsson, Lima etta i Idre Watercross.

Resultat Idre Watercross: 1. Joachim Gunnarsson, Lima, 2. Adam Hedin, Lillhärdal, 3. Anders Amundsson, Hede,

4. Oskar Jenrberg, Bergsjö, 5, Jonatan Larsson, Älvdalen, 6. Robin Johansson, Älvros, 7. Raimon Nygren, Venjan.

Mer läsning