Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Nytt banrekord när Borgarloppet avgjordes

För tredje året i rad arrangerades i lördags Borgarloppet i Näsviken. Över 100 deltagare fanns på plats för att ta sig an den 23 kilometer långa Borgarleden.

Annons

Det var mycket folk i rörelse på skidstadion i Näsviken innan start av Borgarloppet. Extra mycket rörelse blev det när Friskis o Svettis satte igång uppvärmningsgympan.

Ett 20-tal valde vandringsmodellen medan övriga sprang sträckan i stafettlag eller hela sträckan på egen hand. Snabbast av alla var Rickard Svensson från Västerås som med tiden en timme och 43 minuter satte nytt banrekord på den krävande banan. I damklassen segrade Zara Lundgren, Nordanstig, på en timme och 58 minuter.

Sara Kring och Åsa Eriksson i samspråk efter 23 kilometers löpning i Borgarloppet.

Borgarloppet går längs Borgarleden och startar vid skidstadion i Näsviken. Banan går en vid sväng över Finntjärnsberget och sedan ner mot Överby och Långby för att sedan svänga ner mot södra Dellen vid Kråkholm. Den avslutande milen längs Dellens strand är också den mest krävande med klättringar på Borgarberget, Västergårdsberget och Tutberget.

Jörgen Johansson svarade för Kolbullarna som alladeltagare bjöds på efter fullbordat lopp.

Det är Forsa OK som sköter om Borgarleden och som också arrangerar vandring och löpartävling. Efter allt regnande den senaste veckan var det ovanligt blött längs banan och inte heller lördagen bjöd på annat än gråväder. Trots detta var det mycket gott humör bland deltagarna som trötta men nöjda efter målgång berömde arrangemanget och bansträckningen.

Tjejerna i Team Sundsvalls lag var mycket nöjda efteratt ha fullföljt Borgarloppet. Här får de välförtjänt pris av Marita Sandberg.

(LÄSARTEXT)

Mer läsning

Annons