Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson finalspelar i Tunisien

Lars Larsson, Söderhamns GK, lyckades ta sig vidare från Qpax Open i Ljusdal. Som en av 13 finaldeltagare kommer han att putta på Tunisiens golfbanor i vår.
– Det här var en av säsongens höjdpunkter, säger han.

Annons

Qpax är Norrlands största golftävling med 180 deltagare men om reglerna hade tillåtit hade det blivit fler än så. Enligt tävlingskommitténs ordförande Christer Dahlberg fanns det över 30 golfare som köade om reservplatserna till årets upplaga.

Lars Larsson fick höra talas om Qpax Open förra året och sedan dess har det varit årets stora mål. Han startade i B-klassen men en femteplats individuellt räckte inte för att kvalificera sig för finalen i Tunisien.

Däremot kom framgångarna på lagsidan.

– Vi var tre grabbar som åkte men skulle inte ställa upp som lag eftersom en av killarna inte ville det. Men när vi kom dit frågade kansliet om vi kunde tänka oss att ställa upp i lagtävlingen om de ordnade en tredje man, säger Lars Larsson.

Så blev det och det var knappast ett beslut som Larsson behövde ångra. Hans lag "Två kända och en joker" hamnade på andraplats och med fyra slags marginal blev man klara för finalen.

– Att vinna en resa med golftävling utomlands är något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ser fram emot det och nu får man sikta in sig på att vinna alltihop där nere. Då är det ju alla mot alla och ingen uppdelning i klasser.

Mer läsning

Annons