Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemhäll och Bergsten vann för tredje året i rad i Harsa: "Ett väldigt fint lopp"

/

Karin Vemhäll och Axel Bergsten har båda gjort det till en vana att vinna Harsa Ski Marathon. I helgen stod de återigen högst upp på pallen för tredje året i rad i tävlingen, som lockade över 300 åkare.

Annons

I fjol var Karin Vemhäll helt överlägsen i damernas tävling. Segermarginalen ner till tvåan var då nästan 28 minuter.

I årets tävling fick hon större konkurrens, men för tredje året i följd kunde Vemhäll, som tävlar för Rembo IK, vinna tävlingen. Tvåa var hemmaåkaren Helena Wiklund, Hybo.

Läs också: Bergsten och Vemhäll vann igen

– Jag fick lite information om tider under loppet, så lite koll hade jag. Det var fortfarande så pass att jag fick känna jag körde mitt eget lopp, säger Vemhäll, som var nästan tre minuter snabbare än Wiklund.

– Jag är inte riktigt i samma form som i fjol, men tekniskt körde jag bättre i helgen än på länge och det gick ju vägen. Det satt fint.

Vemhälls mål är nu att åka Vasaloppet under fem timmar och därmed slå Susanne Nyströms svenska rekord för snabbaste Klassiker från 2013.

– Blir det bara ett normalt skidår så ska det kunna gå vägen, säger Vemhäll.

Läs också: Skidförbundet testar skid-SM-terrängen: "Utmaningen blir att skapa tillräckligt tuffa banor"

Om hon återvänder till Harsa Ski Marathon nästa år blir ett senare beslut, men hon trivs i spåren.

– Det är ett väldigt fint lopp. I år hade jag sett fram emot soligt väder och snabba spår, men det blev inte riktigt så. Det var ganska blåsigt och snöbyar i starten, men det var fint att de kunde genomföra tävlingen med det väder som varit, säger Vemhäll.

Läs också: Hudiksvallsåkarna nosade på medalj i SM-sprinten

På herrsidan vann Axel Bergsten, Skövde, också för tredje året i följd. Bergsten, som tidigare år avgjort tävlingen under spurten, hade i årets tävling över tre minuters marginal ner till tvåan Adam Sten, Axa.

I herrklassen gick över 280 åkare i mål och totalt deltog cirka 330 åkare i tävlingen, som också bjöd på en kortare bana.

SE RESULTATEN HÄR.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons