Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världscupstart för Josefine och Erik

/

När det svenska Skidorienteringslandslaget i helgen kör sin första världscuptävling i S:t Petersburg, Ryssland, så finns tre åkare från Alfta–ÖSA OK på startlinjen.

Josefin Engström, Erik Rost och Joel Sjölander ska försvara de blågula färgerna.

Annons

– Det ska bi jättekul och intressant att se var man står någonstans mot övriga världseliten. Ryskorna är ojämna och man vet inte riktigt var man har de. Några av finskorna, som åkte bra på VM förra året har slutat så det är också svårt att säga hur bra de är, säger Josefin Engström innan hon påbörjar båtresan till öst.

Senast det var världscuptävlingar placerade sig Josefin på en totalt åttonde plats.

– Det gick väl så där den gången. Det stämde inte helt hundra.

Förutsättningarna inför helgens tävlingar är inte de bästa för Josefin.

– Jag har inte varit sjuk på 7-8 månader. Men senaste veckan nu har jag haft feber och varit förkyld så jag missade också SM som gick i Arvidsjaur. Jag har tvingats vila hela veckan så åkmässigt vet jag inte riktigt var jag står. Men det känns mycket bättre nu och jag får hoppas att formen kommer under tävlingarna.

Tävlingarna inleds i dag fredag med masstart medeldistans. Under lördagens körs sprint distansen på förmiddagen och på eftermiddagen avgörs sprintstafetten. Söndag är vilodag och tävlingarna avslutas på måndag med den individuella långdistansen.

Erik Rost åker till tävlingarna som regerande världscupmästare.

– Tanken är att jag ska försöka försvara min titel. Jag känner mig i bra form och är riktigt laddad, säger Erik.

 

Mer läsning

Annons