Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga alpina talanger på väg upp

/

Tre unga, duktiga och lovande alpina talanger som har tränat tillsammans sedan tio års ålder. Calle Lindh, Björn Hedman och Ida Trönnhagen är André Myhrers arvtagare.

Annons

När vi ses är det en varm sommardag, kanske inte riktigt de tre skidåkarnas element.

Calle Lindh, 19 år från Bergsjö, Björn Hedman, 17 år, Hudiksvall, och Ida Trönnhagen, 18 år från Hudiksvall, trivs bättre när det är kallt och när snön ligger vit.

Alla tre har åkt skidor sen barnsben och är just nu hemma på sommarlov från sina respektive skolor som är specialinriktade på alpin skidåkning. En annan sak de har gemensamt är att de ska representera Sverige den kommande säsongen.

Björn och Ida har båda blivit uttagna till juniorlandslaget. Calle, som tidigare varit med i juniorlandslaget, är uttagen till Europacuplaget.

Calle, Björn och Ida kommer i köldvattnet av Bergsjös alpina stjärna André Myhrer. Han är beviset på att det inte är omöjligt att lyckas och nå toppen.

Hur kan det då komma sig att vi kan ha fyra så pass bra åkare från Hudiksvallsområdet?

Om man ska tro Calle, Björn och Ida så är det till stor del på grund av föräldrarna. Engagerade och lite galna föräldrar som alltid ställer upp och stöttar. Som skjutsar fram och tillbaka, upp och ner på tävlingar och träningar. Runt runt för att leta snö. Men självklart är det upp till en själv också.

Det går inte att undgå att se på Calle, Björn och Ida som Myhrers efterträdare. Men är de det då, Myhrers efterträdare? Kommer de att bli lika bra som han?

– Bättre, svarar Calle snabbt. Han har ju bara en världscupsseger, avslutar han med glimten i ögat.

Mer läsning

Annons