Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung säsong för Larsson

/
  • För första gången på nio år missade Peter Larsson prispallen i en världscuptävling.

En krasch med två brutna revben, en envis förkylning efter SM och en säsong som ofta gick i moll.
Hudiksvalls Peter Larsson hittade aldrig den riktiga farten under den senaste vintern.

Annons

Eftersom just farten är ledordet för en sprinter platsar knappast säsongen 2008–2009 in som någon av de ljusare under karriären.

– Jag tycker visserligen inte att jag åkt direkt dåligt, men det här var en säsong helt utan toppar, säger Peter som inte gör en ansats att skylla på vare sig ditten eller datten.

– Att hitta bortförklaringar ligger helt enkelt inte för mig. Då känns det roligare att ge svar på tal nästa vinter, säger Peter som inte ens nämner sin mjölkproteinallergi som möjlig en orsak till bakslaget.

I december var oturen framme när Peter körde världscup i Davos. När svårigheterna var avklarade och det bara var ett lätt pari kvar tappade han koncentrationen och stod på öronen i 70 kilometers hastighet. Det kostade två brutna revben och en månads sjukskrivning från skidspåren.

– Men sedan kom jag tillbaka i januari lagom till tävlingarna i Otepää och det kändes hyfsat men när jag sedan fick chansen i Lahtis var jag totalt ur slag, säger Peter.

Konkurrensen i sprintspåren har blivit avsevärt mycket tuffare de senaste åren.

– För en handfull år sedan kunde man ta sig till en A-final även om man inte hade en hundraprocentig dag. En sådan dag nu tar man sig inte ens till B-final.

Sjukdom och skador har gjort honom sällskap de senaste säsongerna, men 30-åringen är sugen på en rejäl satsning mot OS i Vancouver nästa år.

 

Skidsäsongen är över för den här gången men Peter vet att det snart är dags att börja slita inför kommande vinter,

– Som skidåkare firar man nyår på Valborg, säger han och skrattar.

 

Mer läsning

Annons