Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje världscupsegern på tre dagar till Alfta-Ösas Erik Rost

Erik Rost lyckades knipa tredje världscupsegern på lika många dagar när långdistansen i skidorientering avgjordes i Oberwiesenthal.
Hans klubbkamrat från Alfta-Ösa, Tove Alexandersson, slutade tvåa.
– Jag kände mig stark hela vägen, säger Erik Rost till Orienteringsförbundet.

Annons

Det blev inte tredje raka dubbelsegern i världscupen för Alfta-Ösas stjärnduo Erik Rost och Tove Alexandersson.

Läs mer: Dubbelseger för Alfta-Ösas stjärnor

Den förstnämnde gjorde dock sitt, ledde från start till mål och tog sin tredje seger på tre dagar. Marginalen i söndagens långdistans blev 21 sekunder ner till ryssen Eduard Khrennikov. Norske Lars Mohodlt körde upp sig från en 14:e plats vid 7,5 kilometer, till en tredjeplats i mål.

– Det gick lättare i snön i dag än vad det gjort de andra dagarna. Det gjorde att det var en annan känsla i kroppen. Jag har gjort ett bra lopp och har inte gjort några direkta misstag, säger Erik Rost som naturligtvis är nöjd med sin helg och det försprång han skaffat sig i världscupen.

– De här framgångarna ger mig otroligt mycket självförtroende inför fortsättningen av säsongen. Det är klart att drömt om att kunna ta tre segrar här, men att förverkliga det är något helt annat. Nu blir det tufft för de andra att komma ikapp mig i den totala världscupen som är årets största mål, säger han.

Läs mer: Formen pekar spikrakt uppåt – ny dubbelseger

För Tove Alexandersson blev det ingen tredje raka seger. Hon slutade visserligen tvåa, men var aldrig nära att hota ryska segraren Mariya Kechkina som vann nästan två minuter före Alexandersson.

– Det var en speciell långdistans. Det har inbjudits till en del möjligheter att gena och det var både brant utför och brant uppför. Så det har varit en halvgalen dag. Jag gjorde en hel del vurpor. En rejäl sådan på en snabb utförskörning där jag gjorde en framåtvolt och slog i huvudet, säger Tove Alexandersson.

I veckan väntar mixstafett och stafett i tyska Klingethal.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons