Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Nilsson starkast i spurten

/
  • För andra gången under SM-veckan fick Stina Nilsson sträcka armarna i skyn i en segergest.

Det blev en rafflade spurtduell i D17–18 dubbeljakt. Inte ens tre sekunder skilde mellan ettan och femman. Spurtsnabba Stina Nilsson var starkast över mål och tog sitt andra guld. HIF:s Evelina Settlin slutade på sjätte plats.

Annons

Redan tidigt i loppet var det tio tjejer som gick loss, och däribland Evelina Settlin. I gruppen fanns bland annat även Stina Nilsson, Moa Larsson, Julia Svan och Lisa Dahl.

När man började närma sig skidstadion igen hade två av tjejerna fått släppa, och klungan bestod nu av åtta åkare med Stina Nilsson i en liten ledning. Precis bakom Stina kom Domarvets Caroline Glännerud med en rasande fart, men hon nådde inte riktigt fram, utan Stina Nilsson gick i mål som vinnare, en sekund före Caroline.

Och kampen om tredjeplatsen blev den hårdaste på hela tävlingen. Det krävdes målfoto för att skilja trean Julia Svan och fyran Moa Larsson åt.

Evelina Settlin stakade in som sexa, tolv sekunder efter tätklungan.

Caroline Glännerud var förmodligen tävlingens gladaste och mest överraskade medaljör. Ett JSM-silver var långt mer än vad hon hoppats på. Och Julia Svan, som tog sin tredje medalj på tre starter, var så glad så hon grät.

Men gladast av alla var ändå Stina Nilsson, som tog sitt andra JSM-guld.

– Jag tänkte köra på så länge som jag orkade. Jag visst inte om jag skulle vara seg efter torsdagens tävlingar. Men det var jag tydligen inte.

HIF:s förstaårsjunior Agnes Åsander Grahn åkte in på en fin 17:e plats.

Njutångers Viktoria Brink gör sitt första JSM. I fjol var hon sjuk och kunde inte ställa upp. Nu blev det en 21:a plats.

Delsbos Lovisa Sundin slutade 23:a, Hybos Monica Wiklund 24:a, och HIF:s Johanna Skalman 51:a.

Mer läsning

Annons