Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren leder laget

/

Anders Södergren siktar mot nya VM-medaljer i italienska Val di Fiemme.

Annons

Just nu befinner sig det svenska längdlandslaget på ett barmarksläger i Bruksvallarna. Ett viktigt led i förberedelserna inför nästa års VM i Val di Fiemme.

En ort i Italien som ger veteranen Anders Södergren goda och sköna minnesbilder. För det var där som han för nästan tio år sedan skidade åt sig VM-silvret på femmilen.

– Det är fortfarande jätteroligt att träna och jag är sugen på att tävla om medaljerna i Val di Fiemme. Jämfört med motsvarande tid ifjol ligger jag klart bättre till. Jag är helt enkelt starkare och rappare i steget, säger Anders Södergren.

Herrtränaren Arild Monsen har utsett Anders Södergren till vägvisare för laget när de långa passen på fjällen runt Bruksvallarna ska springas. Det med anledning av att Södergren har sin sommarstuga i trakterna och därför känner till miljön efter många dagar på plats med hustrun Lisa och döttrarna Julia och Joline.

– Fast jag ger honom besked att vi inte ska inte springa upp och ner på alla fjäll i området, vilket lätt kan ske om Anders själv får bestämma , säger Arild Monsen.

Mer läsning

Annons