Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren har börjat träna inför OS

För två månader sen opererade Anders Södergren ryggen.
Nu har han börjat träna igen.
– Det blir mycket rehab för ryggen, säger Anders.

Annons

Under en längre tid hade Anders Södergren plågats av ryggont. 26 mars genomgick han en ryggoperation som gick ut på att läkaren opererade bort den del av disken som tryckte på nerven.

Nu har Anders börjat med träningen igen.

– Det är ganska blandad träning, allt går ut på att få bålstabilitet, säger Ander och berättar att han hellre är ute och springer i skogen men att detta är "nödvändig träning".

Han har även kunnat börja åka rullskidor.

– Det är kortare pass. Runt en timme istället för två, två och en halv timme. Jag får öka successivt. Det är skönt att få träna, säger Anders.

Det stora målet för Anders inför den kommande säsongen är självfallet OS som är tillbaka i Kanada för första gången sen Calgary 1988. Den här gången är det dock västligare Vancouver som står för arrangörsskapet.

Anders har en OS-medalj sedan innan, ett OS-brons i skidstafetten från OS i Turin 2006.

– I grova drag är upplägget klart. Målet är individuell medalj. Jag kommer att köra alla världscupslopp innan jul. Sen får man se hur hälsan varit, jag kommer att lägga flera träningstillfällen efter jul.

15 februari drar första OS-loppet på skidor igång. Om det blir Anders Södergrens sista OS låter han vara osagt.

– Det är en viss chans, men jag låter det vara osagt. Jag har tänkt köra i två år till sen får man se, om jag är jättemotiverad åker jag kanske något år till.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons