Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren efter – men på rätt väg

Efter sju sorger och åtta bedrövelser kom en 22:a-plats i genrepet inför OS.
Anders Södergren har nu nio dagar på sig att hitta formen och känslan inför säsongens stora mål.
– Anders fick slita bra i dag, det var väntat, säger längdlandslagets presschef Torbjörn Nordvall på telefon från Canmore, Kanada.

Annons

Anders Södergren har före fredagens 15-kilometerslopp i fri stil sagt att han vill känna att han är med i matchen. 22:a-platsen, 1.12 efter italienaren Giorgio Di Centa, var ungefär som väntat, berättar Torbjörn Nordvall som pratat med Södergren efter målgången.

– Han säger att det inte är riktigt som han önskar. Det fattas lite men det var ändå lite väntat. Tanken var att han skulle få en genomkörare och han coachades hela vägen att slita på. Han var ordentligt trött i mål. Han är medveten om att det är en kamp om tiden, säger Nordvall.

Förutom att Södergren missat sju veckors träning och en hel del viktiga tävlingar under vintern så tvingades han också avstå viktig uppbyggnadsträning i somras. Han äter sig närmare och närmare och det återstår nio dagar till första OS-loppet – 15 kilometer fri stil.

– Han har kört dubbla pass här, för honom är det bara att pressa på, säger Nordvall, som tror inte tror att Södergren stryker sig från någon distans han planerat att köra.

– Nej, han försöker nog att köra sig i form. Han är beredd att satsa vad det går på alla distanser. Man ska tänka på att OS pågår i två veckor och det finns chans att komma i form under den tiden.

Det svenska gänget har tränat i optimala förhållanden i Whistler, nu drar gänget vidare till Mount Washington och vässar formen där i fyra-fem dagar innan det är dags att flytta in i OS-byn.

Stämningen är på topp i det blå-gula laget, berättar Nordvall. Inte blev det sämre av att Charlotte Kalla vann damernas genrep.

– Det känns oerhört bra i laget. Så har det varit sedan vi steg på planet. En för alla, alla för en, säger Torbjörn Nordvall.

I herrloppet hade Södergren sällskap av Marcus Hellner, sexa, Johan Olsson, sjua och Daniel Richardsson, 23:a.

Mer läsning

Annons