Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-veckan: Ebba Andersson gjorde det igen - SM-succé för 19-åringen

/

Ett silver i onsdagens distans och brons på långa och tuffa skiathlonen i SM: Nu har Sollefteås Ebba Andersson slagit sig in i den svenska eliten på riktigt.

Annons

Hon är bara 19 år gammal men hon åker hem från SM med två medaljer och har på riktigt slagit igenom som ett framtidshopp för svensk skidåkning.

– Det var tufft men väldigt roligt. Det var väldigt många som hejade på så det var väldigt kul, säger Ebba Andersson till SVT efter att ha knipit en bronsmedalj bakom Maria Rydqvist och Charlotte Kalla i damernas tuffa skiathlon på söndagen.

Hon tampades med Sofia Henriksson om den där eftertraktade bronsmedaljen efter att Charlotte Kalla och Maria Rydqvist tidigt skapat en stor lucka bakåt. Hon kunde dock dra ifrån och ställdes i stället mot Linn Sömskar men kunde hålla ifrån väl mot den mer meriterade Umeååkaren.

– Det gick fort. Jag hade lite orutin och hamnade lite fel i position men det löste sig ju bra till slut, säger hon till SVT.

Det var inget hon hade väntat sig - att hon skulle åka hem med två medaljer.

– När jag kom hit ville jag bara få bra lopp och känna att jag hade en bra känsla i kroppen. Att det skulle räcka så här långt var jätteroligt. Jag är jättenöjd, säger hon.

Om bara ett par veckor är det Junior-VM i Rumänien som gäller för Sollefteås stjärnskott. Då får hon chansen att pröva krafterna mot internationellt motstånd.

Resultat skiathlon damer:

1) Charlotte Kalla

2) Maria Rydqvist

3) Ebba Andersson

4) Linn Sömskar

5) Maria Nordström

Läs också: Super-Ebbas tränare: "Trött på snacket om talang"

Gilla också Skidpuls på Facebook för fler skidnyheter och reportage.

Mer läsning

Annons