Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidtävling mitt i sommaren

/
  • Jan Kroppegård, Ulrika Beijer, Stefan Skalman och Bengt-Arne Pettersson är en kvartett som hoppas att Hudiksvallsborna ska få njuta av en heldag på Kattvikskajen den 3 juli – och har man inte kastat bort all snö innan dess är det meningen att en skidtävling ska bli huvudattraktionen den dagen.

– Det finns ju ingen stadsfest i Hudiksvall länge, och drakbåtsrodden försvann för flera år sedan. Därför hoppas vi att den här dagen ska bli en fest för hela familjen.
Det säger Bengt-Arne Pettersson, projektledare för kommunens heldag för allmänheten på Kattvikskajen – en dag som bland annat innehåller en sommarskidtävling med massor av skidstjärnor på plats.
Så boka in lördagen den 3 juli redan nu.

Annons

En flera hundra meter lång, och en par meter hög, snödriva ligger täckt under flis på Kattvikskajen, och så kommer det att se ut ett par månader till. Men den 3 juli ska snöhögarna ha förvandlats till en kort sprintbana och meningen är att skideliten ska finnas på plats i Hudiksvall den dagen.

– Men den här dagen handlar om så mycket mer än skidtävlingen. Den är visserligen huvudnumret i det hela, men meningen är att Hudiksvalls förenings-, och kulturliv ska kunna visa upp sig, säger Jan Kroppegård från Hudiksvalls kommun.

Därför har man anställt Bengt-Arne Pettersson som projektledare, och även Ulrika Beijer kommer att ha ett ord med i laget.

– Det gäller att få med alla på tåget, så det här ska vara en dag för alla åldrar, det blir karuseller, restauranger och så en hel del underhållning, säger Ulrika.

– Givetvis ska vi ha ett dragplåster på scen, men vem eller vilka det blir avslöjar vi inte än.

Vilka som ska vara med och tävla på skidor är heller inte klart. Men med tanke på att halva det svenska guldlaget i stafett från OS kommer från Hälsingland – Anders Södergren (Söderhamn) och Daniel Richardsson (Iggesund) – och att årets Vasaloppsvinnare, Jörgen Brink, kommer från Delsbo, så är väl den trion på startlinjen ingen högoddsare.

– Vi jobbar även på att få hit lite veteraner, ett lite äldre OS-lag, säger Stefan Skalman från HIF.

Även om skidtävlingen kommer att vara det sportsliga huvudnumret så är skidorna långt i från ensam idrott som kommer att visa upp sig.

– Vi vill visa upp den potential som det här området har, och eftersom svensk skidåkning är så framgångsrik och het just nu passar det väldigt bra att ha en skidtävling som huvudattraktion, säger Jan Kroppegård.

Mer läsning

Annons