Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidsprint i Hudiksvall i sommar

/
  • Snö, enorma mängder med snö. Och den försvinner inte än på ett tag. Utan nu ska den finaste och renaste snön täckas med bark och sparas, och den 3 juli blir det skidtävling på Kattvikskajen i Hudiksvall.

JSM är precis över, och nu väntar de flesta på att våren ska komma på allvar. Men Hudiksvalls kommun och Hudiksvalls IF har inte tänkt lägga skidorna på hyllan på ett bra tag ännu. Man planerar en skidtävling på Kattvikskajen i Hudiksvall. Mitt i sommaren.
Tävlingsdatumet är satt till 3 juli.

Annons

Det är den stora mängden snö som kört till stans snötippar som fick kommunens Jan Kroppegård att fundera om man inte skulle kunna göra något kul av all snö.

För att snön ska bevaras ända fram till juli, kommer den nu att täckas med bark

– Det blir både ett elitlopp och ett veteranlopp. Tanken är att vi ska försöka få hit så många av de svenska OS-medaljörerna som möjligt, säger HIF:s Stefan Skalman.

Daniel Richardsson och Jörgen Brink är två av elitåkarna som kommer, och i veteranklassen är redan Thomas Wassberg klar.

– Sen vill vi gärna att stans politiker ställer upp i ett lopp. Det är bra valpropaganda, och jag tror det skulle skapa bra publicitet för partiet, säger Stefan Skalman.

Tävlingen, som kommer att gå under namnet SnöSvängen Glada Hudik, blir i sprintform, med en bana på ungefär en kilometer.

– Vi kommer att bygga upp lite backar, så det blir inte platt, säger Skalman, som ser fram emot sommarens evenemang.

Mer läsning

Annons