Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen spolierad för Trönnhagen

Säsongen hann knappt börja innan den var över för Bergsjö Hassela alpinas Ida Trönnhagen. På ett träningsläger i Funäsdalen skadade hon både menisk och korsband, vilket innebär att det är slutåkt för i år för Ida.

Annons

Det var på träningen för tre veckor sedan som olyckan var framme. Det regnade och föret i backen var tungt. Skidorna högg fast i den tunga snön, och Ida vreds runt.

– Jag kände direkt att det drog till i knäet, säger Ida, som nu får ställa in sig på en lång rehabilitering.

Både menisk och korsband är skadat. Via artoskopi, titthålskirurgi, har man nu opererat menisken, men korsbandet återstår fortfarande att åtgärda.

– Jag hade hoppats att de skulle kunna göra både menisk och korsband samtidigt, men läkarna sa att det skulle bli en väldigt lång rehabilitering.

Därför opererades menisken först, det gjordes en vecka efter skadan. Nu väntar man på att det ska läka och att Ida ska få upp full rörlighet i knäet innan man ger sig i kast med korsbandet.

– Än vet de inte om de ska göra ett helt nytt korsband eller om de ska sy ihop det gamla, säger Ida.

Först när hon har full rörlighet i knät opererar de korsbandet. Med ytterligare sex, sju månaders konvalescens som följd.

Det positiva när Ida har kommit så långt som till korsbandsoperationen, är att hon då kan börja röra på sig mer och mer. Just nu tycker hon det är rätt tråkigt att inte kunna göra så mycket,

– Det är psykiskt jobbigt. Speciellt som det gick så bra på träningen. Man får försöka tänka positivt. Det är svårt, men det är inget annat att göra, säger Ida.

Mer läsning

Annons