Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rost het och laddad inför EM-starten

/
  • Erik Rost har en uppåtgående form och är riktigt laddad inför dagens EM-premiär.

Fyra tävlande , Erik Rost, Bente Rost, Josefine Engström och Joel Sjölander, samtliga Alfta–ÖSA OK, finns på plats när junior-VM och EM i skidorientering startar i morgon i Miercurea Ciuc i Rumänien.

Annons

Den svenske förbundskaptenen Håkan Holmlund är förhoppningsfull inför tävlingarna. Och redan i morgon när medeldistansen avgörs så ser han goda svenska medaljchanser.

– Vi har flera både på herr och damsidan som har goda chanser. På herrsidan känns Erik Rost riktigt het. Erik är en av våra stora medaljhopp och han har chans på pallen på alla distanser. Han är riktigt laddad inför det här och hans form är på väg uppåt. Men det är stenhårt på herrsidan där tio olika åkare kan vinna.

På damsidan ser förbundskapten Holmlund Josefin Engström som en het kandidat till en pallplats i dag.

– Får Josefin bara ihop det med orienteringen och skidåkningen kommer hon att vara med däruppe. På medeldistansen och sprinten tror jag att Josefine kommer att vara med långt där framme. Men det gäller att allt stämmer och att man har en bra dag. Så tuff är konkurrensen.

Erik Rost ser fram emot dagens tävling och är riktigt laddad inför uppgiften.

– Formen är på uppåtgående och allt känns bara bra. Jag ska försöka prestera så bra som möjligt så får vi se hur långt det räcker. Men erfarenhetsmässigt så vet jag att om jag gör ett riktigt bra lopp så brukar det räcka långt. Så jag hoppas allt stämmer i dag.

Tävlingarna, som pågår 10-14 februari fortsätter i morgon med Långdistans. På lördag avgörs sprintdistansen och tävlingarna avslutas med söndagens stafetter.

Mer läsning

Annons