Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Richardsson näst bäste svensk i La Diagonela: "Hade hoppats på mer"

För två veckor sedan var Richardsson en spurtstrid från pallen i Ski Classics.
I lördagens tävling La Diagonela slutade han tia, som näst bäste svensk.
– Jag hade hoppats på mer, sa han till TV12 efter loppet.

Annons

Norrmannen Petter Eliassen vann det 55 kilometer långa loppet La Diagonela i stor stil. Bäste svensk på herrsidan blev Marcus Johansson som slutade åtta.

Läs mer: Richardsson nära pallen efter spurtstrid

Näst bäste svensk blev Daniel Richardsson från Iggesund. Veteranen körde in på tiondeplatsen, dryga minuten efter Eliassen och han var inte helt nöjd med det resultatet.

– Jag hade hoppats på mer. Formen är inte riktigt där, jag fick slita på slutet och orkade inte i dag, sa Daniel Richardsson till TV12 efter loppet.

En möjlig orsak till att Richardsson hade jobbigt att orka med hela vägen kan vara att loppet kördes på hög höjd. Någonting Richardsson inte är van vid.

– Det var lite svårt med höjden, att komma upp direkt, sa han till TV12.

Läs mer: Jörgen Brink talar ut om hatet

Hans lagkamrat i Team Exspirit, Anders Södergren, kom inte till start. Det gjorde han inte för två veckor sedan i Tjeckien heller.

Men den här gången var det inte sjukdom som satte stopp. I sin roll som ledare för svenska skidförbundets läger i Idre åkte Södergren i stället Idre-Särna-loppet. Hur det gick där? Södergren vann det 45 kilometer långa loppet i överlägsen stil.

Delsbobördige Jörgen Brink slutade på 32:a plats i La Diagonela.

På damsidan blev det svensk seger genom Britta Johansson Norgren. Hon vann minuten före polskan Katerina Smutna och Seraina Boner från Schweiz.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons