Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Richardsson kör Vasaloppet

/

Jörgen Brink, Hudiksvalls IF, har vunnit Vasaloppet de två senaste åren.

I jakten på tredje raka segern utmanas han av klubbkompisen Daniel Richardsson som första söndagen i mars kommer att göra sin tredje start i Vasaloppet.

Annons

– Jag tog upp det redan i somras med förbundskaptenen Jocke Abrahamsson om att jag hade funderingar på Vasaloppet, och när det nu inte har gått så bra i världscupen så känns det bra att göra den här satsningen, säger Daniel.

Han har hela tiden haft stöttning från Abrahamsson, och efter helgens "test" med en andra plats – efter Brink – i Tartu Maraton i Estland bestämde sig Richardsson definitivt för att det ska bli en tredje start i Vasaloppet.

– Det kändes så pass bra i Estland, trots att uppladdningen inte var den optimala, att det är värt att göra en satsning på Vasaloppet, säger Daniel.

Därmed har HIF två stekheta segerkandidater till årets lopp, och det kan mycket väl bli så att det blir klubbkompisen Richardsson som blir Jörgen Brinks största hinder att ta tredje raka segern.

– Det var ingen skräll för mig att Daniel var tvåa i Estland. Han är stark och en väldigt bra stakåkare, säger Brink.

HIF har även med Lars Ljung och Anton Järnberg till start i Vasaloppet.

– Vi kommer att sy ihop ett serviceteam åt åkarna. Jörgen har ju ett eget team, men vi kommer att ge honom stöttning också, säger Lasse Jonsson i HIF.

Mer läsning

Annons