Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärdags för André Myhrer

/

Hälsinglands bidrag till den alpina världseliten, Bergsjö-Hasselas André Myhrer, är fulladdad och fokuserad inför söndagens världscuppremiär i slalom i finska Levi.

– Det känns väldigt bra, formen är god och det ska bli riktigt kul att dra i gång slalomsäsongen, säger André i telefon från Tärnaby, där den svenska truppen har laddat upp.

Annons

Med i OS i Vancouver som säsongens stora mål är det en inspirerad André Myhrer som begår slalompremiär på söndag.

– Det är klart att eftersom det är ett OS-år så ligger mycket fokus på det, men nu är det tävlingen i Levi som gäller.

I höstas ådrog han sig en knäskada under träning på Nya Zeeland, och många tankar hann snurra runt i huvudet innan han kom hem till Sverige och fick lugnande besked av svenska läkare.

– Det var tur att det inte var värre. Nu känner jag inte av skadan någonting och även om jag missade lite träning så tror jag inte att det är något som ska påverka mig, säger André.

Vid fjolårets tävling i Levi blev André bästa svensk med en sjätte plats, 22 hundradelar och en placering före Mattias Hargin. Några direkta mål för årets tävlingar har han inte.

– Det är svårt att säga var man står, men det har känts bra hela försäsongen och jag ska fokusera på att köra med den teknik jag har kört på i höst, säger André.

Mer läsning

Annons