Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Larsson tvingas sluta

/

– Jag älskar skidåkning och helst av allt ville jag fortsätta att jaga en OS-medalj. Men kroppen fungerar inte och då finns inget annat besluta att ta än att sluta.

Det säger Hudiksvalls IF:s sprintstjärna Peter Larsson, som efter tre problemfyllda säsonger väljer att avbryta sin elitsatsning.

Annons

Med sina sex triumfer i Düsseldorf kommer Peter Larsson alltid att bli ihågkommen som "Kungen av Düsseldorf". Däremot kommer han inte att vinna någon VM-, eller OS-medalj.

– Efter att ha haft flera krångliga säsonger så började väl beslutet om att snart sluta växa fram under förra säsongen, men jag hade hoppats på att kunna vänta till våren med att ta det definitiva beslutet, säger Peter.

– Men jag vågar inte fortsätta att träna så hårt som jag har gjort. Jag är rädd för att få framtida men med den här satsningen.

Peter Larsson har varit förföljd av skador och sjukdomar, och det är sjukdomen mjölkallergi som är den huvudskaliga orsaken till att han måste sluta.

– Det har inte stämt till hundra procent efter den sjukdomen. Även när jag är frisk så fungerar inte kroppen vid hård träning. När jag kommer upp i hög puls blir jag kraftlös, och eftersom kroppen under många år utsatts för hårda påfrestningar så vågar jag inte ta risken längre, säger Peter.

Därmed har HIF tappat båda sina sprintstjärnor till den här säsongen. Björn Lind gick till Umeå och Peter Larsson tvingas sluta.

Mer läsning

Annons