Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olssons succésäsong

/
  • Ulf och Perry Olsson är två av vallarna bakom en succésäsong för norsk skidåkning.

Bröderna Perry och Ulf Olsson tar sikte på den sista världscuptävlingen efter en intensiv och framgångsrik vinter som vallare i norska skidlandslaget.

– En väldigt bra säsong, säger Perry Olsson inför Skidspelen i Falun.

Annons

En redan klar världscupseger packas in bredvid en hel drös OS-medaljer och två färska pallplaceringar i Slottssprinten. En världscuphelg återstår av längdåkarnas världscup 2009/2010: Skidspelen i Falun.

Ulf och Perry Olsson, bröder och skidvallare från Söderhamn, kan jobba den sista tävlingen utan att känna någon större press. Visserligen vill de precis som åkarna alltid vinna, men en titt i resultatlistorna visar att de presterat på topp i stort sett hela vintern. Petter Northug har redan ordnat världscupsegern och Marit Björgen har efter en trög start glidit upp till en fjärdeplats.

* Får ni uppskattning från åkarna?

– Ja, särskilt från damlaget som gått bättre än i fjol, de är nöjda och glada. Och Petter är bra, efter honom är det ett hopp men det ligger mer på andra orsaker.

Precis som åkarna så känner vallarna att säsongen varit lång och krävande. En helg återstår sedan följer semester, eller åtminstone inga landslagsuppdrag på ett tag för bröderna som nu vallar i samma färger för första gången sedan de var blå-gula 2003.

– Det är bra, vi kan resa tillsammans och så, säger Perry, som intygar att det varit en del av den varan.

– Man kan vara lite sliten så här mot slutet. Det har varit mycket resdagar och så OS då man var borta i en månad. En eller två dagar hemma sedan har man åkt igen.

Mer läsning

Annons