Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärven vill ta Hudiksvalls IF till nya höjder

/
  • Emma Thalin ses som en av landets med spännande talanger.
  • Anton Lindblad hoppas få dra på sig landslagsdräkten i världscupen.

Han har kört två säsonger i a-landslaget.
Hon ses som en av landets största talanger.
Anton Lindblad och Emma Thalin vill lyfta både Hudiksvalls IF och sig själva.
– Det ska bli riktigt kul att komma i gång, säger Anton Lindblad inför fredagens skidpremiär i Bruksvallarna.

Annons

I två säsonger har 25-årige Anton Lindblad åkt med a-landslaget. Hans bästa placering på världscupen är en niondeplats i sprint och den här vintern ingår han i utvecklingslandslaget.

Läs mer: Richardsson tacksam mot Hudiksvalls IF

Han ingår också i Hudiksvalls IF:s trupp sedan han bytt från Sollefteå inför säsongen.

– Jag kände efter säsongen att jag behövde se mig om efter något nytt. Ganska tidigt tog jag kontakt med Hudiksvall, dels för att jag känner några åkare och ledare, men också för att det är en professionell klubb, säger Anton Lindblad.

På världscupen och i landslaget har han inte riktigt fått ut det han vill av sin kapacitet. När förbundskaptenen Rikard Grip besökte Hudiksvall tidigare under hösten menade han att det kanske blivit för tung belastning för Anton Lindblad i landslaget.

– Jag känner väl att jag har nivån för att vara med där uppe, men det gäller att få ut det på tävling. Det var väl det jag inte riktigt lyckades med förra året, bara vid något enstaka tillfälle, säger Anton Lindblad.

Läs mer: Hudiksvalls IF storsatsar inför vintern

Att åkare som Johan Olsson, Daniel Richardsson och Anders Södergren börjar bli till åren, och dessutom lägger det största fokuset på långlopp, öppnar dörrar för yngre åkare som Anton Lindblad.

– Lite så är det ju såklart. Samtidigt är det många i min situation som vill ta den där chansen så det är fortsatt bra fight om platserna. Men klart det blir en möjlighet för oss andra att åka en del världscup, säger han.

För Emma Thalin handlar klubbytet till Hudiksvalls IF till stor del om att fortsätta ta steg i utvecklingen.

– Min förra klubb Sveg är en ganska liten klubb och då får man klara sig mycket själv när man åker iväg på tävling. Hudiksvall kände jag till som en stabil klubb så då tog jag kontakt, säger hon.

Läs mer: Hudiksvall arrangerar sverigecup i vinter

18-åringen beskrivs av många, bland annat HIF-tränaren Lasse Jonsson, som en av skidsveriges mest spännande talanger. Själv är hon mer blygsam.

– Det är väl kul att höra, men jag vet inte... Jag känner att jag har mycket att utveckla och mycket att ge, säger hon.

Hur skulle du beskriva dig själv som skidåkare?

– Jag är ganska allround, men sprint är det jag tycker är roligast. Skate är snäppet roligare än klassiskt också.

Målet för säsongen är att hänga med så bra det bara går. Skador och sjukdomar har stört under försäsongen. Därför vet inte Emma Thalin riktigt var hon står inför premiären i Bruksvallarna, där hon tävlar i D17-20.

– Det kommer mer handla om att veta var jag står inför en ny säsong. Jag har inte haft bästa förutsättningarna men har fortfarande höga mål att vara i toppen i vinter, säger Emma Thalin

Mer läsning

Annons