Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny gyllene insats av Fredrik

/
  • Sällan har en sprintsegrare varit så överlägsen som Fredrik Jonsson var i går.Foto: Lars Sundin

Först kom Fredrik Jonsson.., sedan kom ingenting.., och sedan kom de fem andra i finalen.

A-finalen av JSM-sprinten i H 19–20 blev en drygt tre minuter lång uppvisning av hemmaåkaren Fredrik Jonsson som kostade på sig att göra segergest redan innan han kom in på skidstadion.

– Det var lugnt. Jag är i bra form och det var bara att dunka på, sa Fredrik sedan han tagit sitt andra JSM-guld på lika många dagar.

Annons

Inte ens strul med bindningen minuten innan finalstart kunde störa HIF-kanonen.

– Jag fick inte fast pjäxan i bindningen, så det var bara att springa och hämta en träningsskida och köra på den, sa Fredrik.

Han inledde dagen ganska lugnt och åkte in på femte bästa kvaltid. I kvartsfinalen kunde han också ta det lugnt och tillsammans med Luckstas Henrik Rosén hade han inga problem att ta sig vidare. I semifinalen blev det en enkel resa till final.

När Fredrik väl hade fått till det där med skidorna och startskottet gått så exploderade han från start. De fem finalmotståndarna fick helt enkelt finna sig i att åka i en annan division. Pappa Lasse var speaker ute på banan och han kunde förmedla att Fredrik var på väg mot guld när han passerade.

Ingen hade en möjlighet att haka på, och in på upploppet kom han i ensam majestät.

Trots att han slog av på takten var han långt före tvåan, Johan Eriksson, Åsarna. Bronset gick till Gustav Eriksson, Jarl.

Mer läsning

Annons