Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer i flygdrama

– Jag tänkte: Nu går det åt helvete.

Annons

I den sista världscuptävlingen i Moskva inför världsmästerskapen i österrikiska Schladming slutade André Myhrer tvåa – endast besegrad av Marcel Hirscher. Den svenske OS-medaljören skulle sedan, tillsammans med landslagskollegan Jens Byggmark, åka tillbaka till Sverige för VM-uppladdning.

Men hemresan blev allt annat än bekväm. Planet hamnade mitt i en jetström.

– Vi hade flugit i en halvtimme när det började skaka lite lätt. Sedan blev det riktigt illa, berättar André Myhrer för helahalsingland.se

Han och Byggmark hörde att piloten var stressad när de lätta skakningarna strax blev kraftigare och kraftigare. Och den flygvane Myhrer började också bli nervös.

– Jag brukar aldrig bli flygrädd, men då tänkte jag att nu går det åt helvete. Efteråt, när turbulensen lugnat ner sig, pratade jag med flygvärdinnan och hon hade aldrig heller varit med om något liknande.

Även Byggmark kände sig tagen av den traumatiska upplevelsen.

– Det var faktiskt det värsta jag varit med om. Jag blev helt kallsvettig.

När minuterna som kändes som timmar övergick till normalt tempo och en situation utan jetström – landade svenskarna säkert.

Nu laddar Myhrer för en annan sorts dramatik. VM i Schladming som invigs på måndag. För André börjar allvaret och jakten på VM-guld två dagar senare.

Mer läsning

Annons