Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med skidåkningen i fokus

/

Det började som ett sommarläger i Jättendal för två år sedan. Nu tränar ett gäng skidtjejer tillsammans hela året. Målet är förstås att bli bättre. Men det är lika viktigt att ha roligt samtidigt.

Annons

Det är fem tjejer, alla födda 1995, som träffas några gånger per år när det inte är skidsäsong, för att träna tillsammans.

– Vi kom på att det skulle vara kul att träffas, så förra sommaren bjöd vi hem dem på ett läger, säger Erika Forslin, som bor i Jättendal och tävlar för HIF.

I sommar var det lägerdags i Jättendal igen, där inriktningen är lite mer åt äventyrshållet. Bland annat anordnade man en triathlon-tävling, där tjejerna åkte sju kilometer rullskidor, cyklade sex kilometer över ett berg, sprang tre kilometer innan de avslutade med att hoppa i sjön och simma 800 meter.

– Lägren är riktiga höjdare. Tjejerna stormtrivs, och de har ett starkt utbyte av varandra, säger Anders Forslin, som fungerar lite som tränare och coach när tjejerna är i Jättedal på läger.

En av tjejerna i teamet bor i Torsby, så därför föll det sig naturligt att förlägga ett läger där och passa på att testa skidtunneln.

– Det är roligt att träna med de som är i samma ålder som en själv. Vi bodde på ett ställe nära skidtunneln. På fredagen hade vi först ett test, sen åkte vi skidor på kvällen. På lördag var det två pass på skidor, och på söndag ett. Det var första gången jag stod på skidor för säsongen, och det var jättekul, säger Josefine Jonsson, Delsbo, som är en av de fem tjejerna som lite på skoj kallar sig team Rode.

Övriga teammedlemmar är Erika Forslin, HIF, Julia Sjödin, Njutånger, Frida Bjerke, Falköping, Sandra Olsson, Bore och Lina Norin, Älvdalen.

 

Mer läsning

Annons