Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marika och Fredrik till för-OS

Svenska Skidförbundet har tagit ut tio herrar och nio damer som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i ryska OS-staden Sotji den 1–3 februari.

Annons

Bland de uttagna herrarna finns HIF:s Fredrik Jonsson, som precis varit i Falun och åkt SM, samt Delsbos Marika Sundin, som gjorde succé i det avslutande distansloppet på U23-VM.

Varken Marika Sundin eller Fredrik Jonsson hade inte räknat med att få åka för-OS.

– Det har ju inte gått super för mig på slutet, så det är kul att jag får chansen.

Marika har precis kommit hem från Liberec i Tjeckien, där hon avslutade med att bli bästa svenska i dubbeljakten med en nionde plats.

Men inledningen på U23-VM blev inte vad Marika hoppades. Hon drabbades av matförgiftning, och kunde inte behålla någon mat på flera dagar.

– Jag hade ingen energi varken i sprinten eller distansloppet. Men till sista dagen hade jag fått i mig lite energi, så då fick jag visa lite av vad jag kan, säger Marika.

Både Fredrik och Marika hoppas att de får åka på OS-banorna.

– Jag har hört att det är väldigt tuffa banor i Sotji. Det sägs att tävlingarna går på cirka 1 600 meters höjd, och maxhöjden för längdåkning på mästerskap är 1 800 meter. Så det blir en ny erfarenhet för mig att tävla på så hög höjd, säger Marika Sundin.

Både Fredrik och Marika är uttagna att åka dubbeljakten på lördag.

Mer läsning

Annons