Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson jagar styrkebesked

Efter flera svåra år i skidspåren gör nu Hudiksvalls Peter Larsson en ny satsning för att hitta tillbaka till världseliten.
Han hymlar inte när det gäller framtiden.
– Det här är sista chansen, annars får jag byta jobb, säger Peter.

Annons

"Kungen av Düsseldorf" har abdikerat – åtminstone tillfälligt. Nu var det ett bra tag sedan han kunde skära mållinjen som vinnare.

– De senaste fyra säsongerna har det gått riktigt tungt. Jag trodde vi hittat lösningen när jag fick beskedet om min mjölkallergi, men jag har saknat energi när jag stått på startlinjen, säger Peter.

Men någon uppgivenhet är det inte tal om.

– Jag kan erkänna att tankarna på att lägga av dykt upp då och då. Tränar man som en galning men känner att all energi liksom bara rinner ur kroppen är det nog lätt att tänka i de banorna, men den besvikelsen har snabbt runnit av mig. Jag vill ju så gärna hitta rätt igen och är fast besluten att göra det.

Nu har Peter och resten av Team Sweden tränat hårt i Överkalix.

– Eftersom mina föräldrar har sommarhus här uppe i Polcirkelns land har jag valt att stanna kvar och träna själv. Nu känns allt perfekt, försäsongsträningen rullar på och jag är helt inställd på att slåss om en plats i OS-truppen till Vancouver, säger Peter Larsson.

Mer läsning

Annons