Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen har ett tredje OS i sikte

/

Han spände bågen högt och siktade på VM i sydkoreanska Pyeongchang. Då flinade oturen honom i ansiktet och en sjuk Jörgen Brink tvingades följa VM i tv-rutan.
– Då var jag så less på det att jag funderade på att ställa undan bössan, säger Jörgen.

Annons

Nu viftade han tämligen bort alla svarta tankar och valde i stället att titta framåt och västerut. Mot OS i Vancouver nästa säsong.

– När jag började med skidskytte var det Vancouver som var mitt mål. Nu ska jag göra allt för att ta mig dit och lyckas där, säger Jörgen.

Han har redan två OS bakom sig. Detta som längdåkare i Salt Lake City 2002 och i Turin 2006.

När demontränaren Wolfgang Pichler efter säsongen 2006–2007 för andra gången ringde upp Jörgen och undrade om han inte hade lust med en nysatsning nappade Jörgen på erbjudandet.

– Jag var helt inställd på att jag behövde ett läroår. Då tittade Wolfgang Pichler på mig och sa att jag skulle behöva mer än så, säger Jörgen som nu vet att tysken hade rätt.

– Att åka skidor är en sak, att skjuta en annan. När man kommer in på skjutvallen med hög puls och måste skjuta rätt och fort inser man hur svår sporten egentligen är, säger Jörgen.

Skidskytteförbundet kan beställa fem biljetter hos SOK. Sju skyttar finns i truppen och två får således stanna hemma.

Björn Ferry och Carl Johan Bergman är förstås givna. Sedan får Jörgen göra upp med David Ekholm, Fredrik Lindström, Mattias Nilsson och Magnus Jonsson om de återstående platserna.

– Inför den senaste säsongen hade jag som målsättning att klämma mig in bland de tio bästa på en världscuptävling, säger Jörgen.

I mars infriade han det målet med marginal då han åkte in som femma. Detta på Vancouver på samma bana som kommer att åka OS på.

– Det visar att jag har en hög högstanivå, men tyvärr har jag haft en låg lägstanivå. Jag har missat för många skott och det kostar alldeles för mycket, säger Jörgen.

Femteplatsen i Kanada var en kick för självförtroendet. Nu vet Jörgen att han kan vara med högt upp i resultatlistorna den dag allting klaffar.

– Jag har haft två jobbiga år, men aldrig ångrat att jag bytte till skidskytte. Nästa säsong är det dags för examen och hade jag inte trott att jag kan lyckas hade jag aldrig fortsatt, säger Brink från Delsbo.

 

Mer läsning

Annons