Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johaug slog Northug – med över en minut i norskt lopp

/
  • Therese Johaug vann den totala världscupen - och allt annat - i år. I helgens Skarverennet gjorde hon det igen och slog bland andra Petter Northug i herrklassen.

Therese Johaug är i Marit Björgens frånvaro skidvärldens odiskutabla gigant. I helgen tog hon hem norska Skarverennet och slog bland andra Petter Northug, med över en minut.

Annons

Efter vinster i Tour de Ski, Ski Tour Canada och vinst i den totala världscupen kör Therese Johaug på så länge snö finns på marken. I lördagens Skarverennet mellan Finse och Ustaoset, som avslutar snösäsongen för norskan, tog hon den nionde segern i loppet. Med undantag för 2013, då Björgen tog hem segern, har hon vunnit varje lopp sedan 2007.

– Den lucka jag får i första backen håller jag hela vägen. Det var längesedan jag gick så hårt men fick väldigt fin hjälp av folk längs spåren, säger Johaug enligt norska TV2 och menar att det var väldigt bra stämning längs spåret, som alltid.

Segern i damklassen fick också extra krydda. Johaug var snabbare än flera meriterade herråkare, däribland Petter Northug, som var en och en halv minut efter henne i mål. Johaug åkte de 38 kilometerna på 1.34.41. Vinnare i herrklassen blev Toni Livers.

För fler skidnyheter och reportage om vintersport: gilla Skidpuls på Facebook!

Mer läsning

Annons