Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida på väg tillbaka

/

Efter en jobbig och mörk vinter börjar Ida Trönnhagens vardag se allt ljusare ut. Det är nästan på dagen sju månader sedan hon under en träning kraschade och skadade både menisken och slet av korsbandet. Nu är hon på väg tillbaka.
– Det går framåt hela tiden, säger Ida Trönnhagen.

Annons

Alla som har idrottat och skadat sig vet att med skadan följer ofta en lång rehabperiod. Tröttsamt, ensamt och tråkigt, men absolut nödvändigt. Nu vet Ida Trönnhagen också hur det är.

– Nu tränar jag mest rörligheten och försöker vänja knäet vid belastning. Dessutom springer jag kortare sträckor på några minuter för att få tillbaka kontrollen, säger Ida.

Det var den 24 november 2009 som Ida under ett träningspass kraschade så illa att dels menisken kom i kläm och korsbandet slets av.

Nu handlar det om rehabträning fyra gånger i veckan och två cykelpass. Hon sköter all träning från Hudik, men åker till Stockholm och träffar sin sjukgymnast två gånger i veckan.

Ida är fast besluten om att komma tillbaka till formen och toppen och om allt går som det ska hoppas hon att stå på skidor och snö igen i oktober.

– Det har gått fort sedan skadan, men nu längtar jag efter att få åka sidor igen.

Mer läsning

Annons