Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvallsåkarna får nya chanser i världscupen: "Ett fräscht och hungrigt lag"

/
  • Anton Lindblad, Hudiksvall, får återigen tävla i världscupen.
  • Evelina Settlin, Hudiksvall, får fortsatt förtroende från landslagsledningen.

Hudiksvalls Evelina Settlin får återigen representera Sverige när världscupen går vidare i tjeckiska Nove Mesto i helgen. Även Anton Lindblad får nytt förtroende efter helgens tävlingar i slovenska Planica.

Annons

Läs också: Hudiksvalls Anton Lindblad får ny chans i världscupen

Lindblad, som körde premiärtävlingarna i Ruka, var återigen uttagen i truppen när sprinttävlingarna i Planica avgjordes. Nu får han förnyat förtroende från landslagsledningen och är en av de sex svenska herrar som finns med i truppen till kommande helgens tävlingar i Nove Mesto. Där står 15 km i fri stil på programmet för herrarna på lördagen, följt av stafett på söndagen.

– Vi har tagit ut ett fräscht och hungrigt lag som är mycket motiverat, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Läs också: Settlin nöjd med Tour de ski – trots att hon missade topp 30: "Surt med den där hundradelen"

På damsidan finns Evelina Settlin återigen med i truppen samtidigt som både Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter saknas.

– Stina och Ida har varit på resande fot sedan början av december och haft ett intensivt tävlingsprogram. Det är dags för dem att varva ner och få in lite träning i vardagen, säger Rikard Grip.

Damerna kör 10 km på lördagen och stafett på söndagen.

Läs också: Här är landslagsåkarens bästa tips om skidspår och teknik

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons