Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls Lindblad jagar landslagsavancemang - i Finland

/
  • Anton Lindblad, Hudiksvalls IF, tävlar i finska Voukatti i helgen.

Det är inte bara de etablerade världsstjärnorna som jagar metall i helgen. När skandinaviska cupen drar i gång i finska Voukatti på fredagen är det ett starkt och ungt svenskt startfält som är med.

Annons

– Det blir en rejäl kraftmätning för våra åkare mot framför allt norrmännens talanger, säger utvecklingslagets tränare Tobias Långberg på Skidförbundets hemsida.

För Charlotte Kalla och de andra i seniorlandslaget är det Davos som gäller den här helgen. För de inte lika etablerade svenska åkarna är det Skandinaviska cupen i Voukatti. Däribland finns Hudiksvalls Anton Lindblad, som bland annat fick chansen i världscupen i Ruka i säsongsinledningen.

– För dem som lyckas öppnas det dörrar till världscupen. Samtidigt ger Skandinaviska cupen bästa möjliga förberedelse för att kliva in i den internationella hetluften. Konkurrensen är knivskarp. På startlinjen i Finland finns många åkare som redan hunnit åka världscup den här säsongen, berättar Tobias Långberg.

Fem seniorer ställer upp i damklassen och lika många på herrsidan, samt två juniorer i vardera klass. Cupen pågår mellan fredag och söndag och nästa cuptillfälle blir i Östersund 8-10 januari och därefter 11-13 mars i Estland.

Svenska truppen i Voukatti:

Damer: Ebba Andersson, Sollefteå Skidor, Emma Ribom, Kalix SK, Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK, Maria Nordström, Ulricehamns IF, Marika Sundin, IFK Mora SK, Frida Erkers, IFK Mora SK och

Sofia Henriksson, Piteå Elit SK

Herrar: Marcus Grate, Tefteå IK, Viktor Thorn ,Ulricehamns IF, Jens Burman, Åsarna IK, Karl-Johan Westberg, Borås SK, Anton Lindblad, Hudiksvalls IF, Carl Quicklund, Östersunds SK, Oscar Svensson, Falun Borlänge SK

Läs också:

Ingen topplats för Daniel Richardsson i premiären

HIF-åkaren tog första världscuppoängen i distanslopp

Gamla bekanta och nya stjärnor i Ruka i helgen

Skidguiden: se all information och TV-tider inför helgens världscuper

Mer läsning

Annons