Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HIF tar sats mot nästa vinter

/

I helgen har Hudiksvalls IF skidor haft säsongsavslutning.
Den gångna vintern har bjudit på riktigt fina förhållanden för längdskidåkning vilket har gjort att klubben har kunnat bedriva sin verksamhet med barnens skidskola med ett stort antal deltagare.

Annons

De lite äldre ungdomarna har tävlat med stor framgång både i och utanför distriktet. Sju åkare från klubben representerade Hälsingland vid Kalle Anka tävlingarna för 13–14 åringar i Huskvarna. Klubben hade även deltagare i USM och Folksam Cup, 15–16 åringarnas motsvarighet till Kalle Anka Cup.

På juniorsidan har ett tiotal åkare representerat klubben på juniorcuper, JSM och även internationellt vid juniorlandskamp i Norge och JVM i Frankrike. De mest framstående placeringarna på damsidan har Evelina Settlin stått för. Med guld och silvermedalj från JSM, som deltagare vid Juniorlandskampen och som total tvåa i Juniorcupen, klassen D17–18, har Evelina Settlin gjort en strålande säsong.

Med totalseger i Juniorcupen, klassen H19–20, bronsmedalj på JSM och deltagande vid JVM har Fredrik Jonsson även i vinter visat att han är en av Sveriges bästa juniorer på herrsidan.

För seniorerna var målet att få med tre stycken åkare från HIF till VM i Liberec. Det målet nåddes inte riktigt, men det var inte långt ifrån. Björn Lind och Daniel Richardsson lyckades ta var sin plats men Peter Larsson hade oturen att hamna precis utanför. Största framgångarna på VM nådde Daniel. Efter VM fick Daniel visa sina stora kvaliteter som skidåkare när han i konkurrens med hela världseliten kom åtta i Trondheims 50 km långa klassiska lopp, som anses som ett av de tuffaste loppen i Världscupen.

Peter räckte som sagt inte hela vägen fram för att ta en VM-plats men i slutet av säsongen fick han tillsammans med Björn och Daniel vinna en silvermedalj på SM-stafetten i Åsarna.

Efter en kortare tids vila är klubbens skidåkare redan igång med hård träning inför nästa år. Målsättningen inför säsongen 09/10 är minst lika hög som den gånga säsongen: Tre man med till OS – Daniel Richardsson, Björn Lindh och Peter Larsson, plus representation vid JVM och juniorlandskampen.

Och som arrangör för 2010 års JSM, ser klubben fram emot ännu ett lyckat skidmästerskap i Hudiksvall i mars.

Mer läsning

Annons