Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halfvarsson tvingas avstå Tour de Ski: "Jag är inte kvitt förkylningen"

/
  • Sågmyrasonen Calle Halfvarsson kommer inte till start i Tour de Ski.

Det blir ingen start i Tour de Ski för Falun-Borlänge SK:s Calle Halfvarsson.
– Jag är ännu inte kvitt förkylningen jag ådrog mig i Toblach och tvingas därför vila några dagar till. Touren är körd, säger den otursförföljde Sågmyra-sonen i ett pressmeddelande.

Annons

Calle Halfvarsson har störts av sjukdomar i flera omgångar under hösten.

Han hade just blivit frisk efter ihållande besvär med bihålorna och gjorde säsongspremiär i Davos världscupsprint den 12 december, där han åkte ut i kvartsfinalen. Då kom nästa bakslag.

– En vanlig förkylning bröt ut i Toblach där jag redan innan sprinten kände att kroppen inte var på hugget. Jag blev rejält förkyld efter kvalet och reste hem till Dalarna för att kurera mig. All uppladdning jag planerat inför Tour de Ski ställdes in, berättar Calle Halfvarsson, som dock inte kastade in Tour de Ski-handduken direkt.

LÄS OCKSÅ: Så firar de svenska stjärnorna jul i Italien

Halfvarsson, som kom fyra totalt i touren förra året, gjorde en kortare test hemma i Falun på juldagen. Därefter tog han beslutet att stå över Tour de Ski.

– Förkylningen var inte ute ur kroppen. Därmed tvingades jag definitivt avskriva Tour de Ski. Nu hoppas jag istället kunna komma igång med träningen inom en veckas tid, säger en trots allt inte alltför uppgiven Halfvarsson,

– Så fort jag blir frisk ska jag träna på bra. Målet är att göra en bra avslutning på världscupen med bland annat Svenska Skidspelen på hemmaplan i Falun och Ski tour Canada på programmet i mars. Det är viktigt att stå stark nu och sätta fokus på nya utmaningar. Motivationen är det inget fel på. Och en förkylning är inte hela världen, den försvinner.

Förbundskaptenen Rikard Grip beklagar att Calle Halfvarsson missar Tour de Ski:

– Jag lider med Calle, som haft det motigt länge nu, men han kommer garanterat igen. Nu får han i lugn och ro bygga upp formen på hemmaplan. Alla vet vilken kapacitet han har när han är pigg och fräsch, säger Grip.

Ersättare blir 21-årige Jens Burman, Åsarna IK.

– Jens är en framtidsman som bland annat under Lillehammers världscuphelg visade spännande takter. Tour de Ski blir en bra investering för honom.

Tour de Ski startar i Lenzerheidie, Schweiz, på nyårsdagen och avslutas i Val di Fiemme, Italien, den 10 januari.

LÄS MER: Nu tvekar Calle Halfvarsson om en start i Tour de Ski

Mer läsning

Annons