Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös i 18:e upplagan av Gnuttslalom

/

Edsbybacken flödade av solsken när Edsbyns Alpina arrangerade Gnuttslalom för 18:e året i rad under lördagen.
Skidsugna barn från Huddinge i söder till Sundsvall i norr invaderade backen och det var deltagarrekord för detta decennium.

Annons

Gnuttslalom i Edsbybacken är för många barn den första tävlingen och sedan starten 1991 så har flera generationer av åkare deltagit i tävlingen.

I år var tävlingen givetvis döpt till 100-års Gnutten eftersom Edsbyns IF fyller 100 år i år. Från Rättvik kom farmor och farfar Gatu med sina barnbarn och berättade att de varit där med sina barn i början på 90-talet och var nu på plats med barnbarnen.

Familjen som tycker detta är en fantastisk tävling njöt i solen. Grenen kallas hinderslalom och banan är fylld med olika svårigheter som terrängvågor, velodromer, tält, gungbräda, orgeltramp och Gnuttskogen.

I Gnuttskogen hänger alla tänkbara seriefigurer i form av mjukisdjur som lockade en del av barnen att stanna och titta på under åket. Det blev en familjefest i strålande solsken där föräldrar och publik fyllde målområdet och läktarna i Edsbybacken.

I tävlingen skulle 24 pallplatser fördelas bland de 120 startande barnen, Hudik Alpin plockade flest med elva pallplatser, Edsbyn tog fem, Järvsö fyra och Bollnäs tre.

Mer läsning

Annons