Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik tog SM-guld – igen

Bergsjö Hasselas Fredrik Söderberg hem SM-guldet i parallellslalom för andra året i rad.

Annons

Den alpina säsongen avslutades i helgen med 1:a maj trofén i Hamra.

Det dåliga vädret gjorde att många valde att stanna inomhus istället för att titta på tävlingarna de första två dagarna. Det rådde full vinter med kyla, kall snö och stenhårda backar. Men under söndagens parallellfinal blev det lite vårlikare, och solen tittade fram. Och de som letat sig till backen fick se Bergsjö Hasselas Fredrik Söderberg ta sitt tredje SM-guld i parallellslalom, och det andra i rad.

– Kul att slå sina klubbkompisar, säger Fredrik. Calle Lindh slutade trea och André Myhrer fyra.

– Det hade varit extra roligt om vi hade varit bara Bergsjö Hasselaåkare på pallen, men det här var okej också, så länge jag vinner, säger Fredrik och skrattar.

Fredriks finalmotståndare var Per Saxvall, Borlänge, som ledde efter första åket. Men till andra åket fick Fredrik till ett bra åk, samtidigt som Per missade lite, och SM-guldet gick till Bergsjö Hassela.

Totalt kvalade sex hälsingar in till söndagens parallellfinal, och fem av dem gick till semi.

I D10–11 var Hudik Alpins Agnes Dahlin ohotad, som i finalen fick, lite överraskande, möta klubbkompisen Matilda Pettersson, som blev tvåa.

Robin Wedin, Edsbyn, blev fyra i H16–17 efter bra åkning.

I helgens inledande slalomtävlingarna segrade Agnes Dahlin Hudik Alpina i D10–11, med Linnéa Eriksson, Bergsjö Hassela som trea.

I D14–15 åkte Matilda Hagström, Edsbyn, bra och blev femma. Philip Lönnberg från Bollnäs var sjua i H14–15. Robin Wedin Edsbyn åkte bra i H16–17 och blev sexa. I den internationella damklassen blev Tessan Berglund, Järvsö sjua medan Bergsjö Hassela åkarna dominerade i herrklassen André Myhrer tvåa, Fredrik Söderberg trea och Calle Lindh femma.

Mer läsning

Annons