Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandsfavoriterna dominerade i Hassela

/

De internationella FIS-tävlingarna i Hassela lockade ett starkt startfält.

Efter ett långt skadeuppehåll fanns hemmaåkaren Felicia Ekvall åter i startlistan, men fick nöja sig med en 26:e plats.

Annars var det just förhandsfavoriterna som dominerade i backen.

Annons

Det var storslalom som gällde både lördag och söndag när Bergsjö-Hassela AK arrangerade Hassela Sport Race. Flertalet av de startande hade erfarenhet från både europa- och världscupen. Arrangörsklubben fick klara sig utan sina absoluta toppåkare men hemmahopp fanns ändå i form av comebackande Felicia Ekvall.

Hon missade hela fjolårssäsongen och starten i helgen var den andra efter comebacken. Med andra ord har Ekvall en bit kvar till formtoppen, men hon var ändå rejält missnöjd med resultaten – en 32:a respektive 26:e plats.

– Det gick riktigt dåligt, jag är jättemissnöjd.

IF Hudik Alpins Björn Hedman fick nöja sig med en trettondeplats som bästa placering. Den kom efter ett starkt förstaåk på lördagen. Inför andra hade han sekunden upp till en pallplats men lyckades inte klättra i det starka startfältet. Något överraskande blev världscupmeriterade Niklas Rainer utan seger. Första tävlingsdagen åkte han in på en andraplats på och hade femte bästa tiden dagen efter. Segrarna gick istället till Tobias Steffensen och Johan Öhagen. Jonas Nyberg, Järvsö, slog till med fyra kanonåk och summerade helgen med en fjärde och en femteplats.

Mer läsning

Annons