Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evelina Settlin uttagen till Tour de ski

/

Evelina Settlin är uttagen till Tour de ski. Hudiksvallsåkaren är en av åtta åkare i ett starkt svenskt lag.

Annons

Under tisdagseftermiddagen presenterade förbundskaptenen Rikard Grip truppen som ska representera Sverige under Tour de ski, 1–10 januari.

Läs också: Hudiksvalls Evelina Settlin på topp 30 i comebacken i världscupen

På damsidan fanns som väntat Stina Nilsson och Charlotte Kalla, som jagar Therese Johaug och Ingvild Flugstad Östberg i totala världscupens topp, med i truppen.

– Det är en riktigt bra öppning av damerna och vi siktar givetvis på att ha några av dem med i slaglägen inför den avslutande monsterklättringen den 10 januari i Val di Fiemme. Och där kan som bekant allt hända, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Bakom stjärnnamnen fanns Hudisksvalls Evelina Settlins namn med i listan bland de svenska damerna. 23-åringen, som gjort bra resultat under inledningen av årets säsong, får förtroendet från landslagsledningen under Tour de ski, som i år har extra hög status då det inte arrangeras några större mästerskap.

Läs också: Settlin och Richardsson tillbaka världscupen

Touren inleds med sprinttävlingar i schweiziska Lenzerheide på nyårsdagen och avslutas med klättringen uppför slalombacken i Val di Fiemme 10 januari.

Läs mer: HIF-åkaren tog första världscuppoängen i distanslopp

Så firar de svenska skidstjärnorna jul i Italien

Mer läsning

Annons