Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evelina Settlin segrade i genrepet

/

Evelina Settlin, Hudiksvall, generalrepeterade fint inför U23 VM i Liberec då hon på lördagen med klar marginal vann Åsarnaspelens halvmillopp i fri stil. Evelina och övriga skulle ha tävlat vidare i en klassisk jaktstart på söndagen, men tävlingarna fick ställas in.

Annons

På söndagsmorgonen visade termometern – 24. Även på lördagen var det ett gränsfall, så att man i två omgångar fick skjuta upp starten samt att dra banan förbi de lägsta punkterna.

Fredrik Jonsson, Hudiksvall, som gjorde ett jämnt lopp kom på tionde plats, 1.23 efter segraren och efter flera åkare som han hoppas slå i SM om drygt en vecka. Fredrik är på väg tillbaka efter influensan, men det kan ta sin tid.

SM-tävlande blir det däremot inte för klubbkompisen Evelina Settlin som om några dagar åker till U23 VM i Liberec.

Evelina som startade näst sist i fältet tog kommandot redan efter 1,5 km en bit upp på höjderna. Hon hade 14 sekunders marginal till loppets sist startande – med lägsta rankingpunkterna – Lina Korsgren, Falun-Borlänge, samt Elin Mohlin, Sollefteå. Den sistnämnda också med i U 23-truppen. På resterande kilometer var Evelina starkast och vann med 39,9 sekunders marginal till Molin och ytterligare tre sekunder till Korsgren.

Thord Erik Nilsson

Mer läsning

Annons