Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ede till Skol-VM i skidåkning

/
  • I lördags hade lagen ett litet genrep inför Skol-VM. Då tävlade sju tiondelar av lagen: Agnes Fagerlind, Oskar Nilsson, Gustav Nilsson, Josefin Jonsson, Pär Björk, Sofie Nilsson och Markus Persson.

Den 1-6 mars är det återigen dags för ett Skol-VM i längdskidåkning.
Då kommer tio ungdomar tävlandes för Ede skola i Delsbo att representera Sverige.
– Vi kan bli bland de fem bästa, tror lagledaren Bengt Gill.

Annons

I början av mars är det återigen dags för ett Skol-VM i längdskidåkning. I år är det den Italienska alpprovinsen Trento som står värd.

– Det här är en vänskapstävling och mycket går ut på att skapa nya kontakter. Men när det närmar sig tävlingsdags blir det alltid allvar, förklarar Bengt Gill.

I år består truppen av ett killag och ett tjejlag, som tävlar i klassen 14-15 år. Tjejlaget består av Agnes Fagerlind, Josefin Jonsson, Sofie Nilsson, Erika Forslin och Katarina Larsson. Killaget utgörs av Magnus Ekblom, Oskar Nilsson, Gustav Nilsson, Pär Björk och Markus Persson.

Officiellt tävlar de för Ede skola i Delsbo, men är i själva verket ett hopplock av aktiva från klubbarna Delsbo IF, Bjuråkers GIG, Hudiksvalls IF och Njutångers IF.

– Vi har blivit tvungen att låna in några aktiva för att fylla lagen. Men det är inget vi tänker tala om i Italien, säger Bengt Gill.

Mer läsning

Annons