Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp för Myhrer

Bergsjö-Hasselas André Myhrer regerade i Åres SM-backar.
På söndagen fixade han inom loppet av några timmar två SM-guld och visade att han har kapacitet även i fartgrenarna.
– Det var skönt att vinna superkombinationen, men guldet i Super G smäller förstås högre, sa André.

Annons

Han fick minst sagt en jobbig söndag. Dåligt väder med snö och rejäl blåst gjorde att arrangörerna tvingades ändra i programmet. Superkombinationen skulle ha körts på lördagen, men då var vädret så dåligt att det bara gick att genomföra slalomdelen.

Det betydde två besök i Super G-backen på söndagen. Först skulle åkarna köra det programenliga Super G-åket, sedan det åk som ingick i superkombinationen.

– När jag såg hur banan var stakad kändes det som om den skulle passa mig bra. Det var rejält med svängar, sa André som hade förhoppningar om att ett bra åk skulle bära ända till prispallen.

26-åringen och slalomspecialisten gick ut med startnummer 18 och hittade en bra linje i den svängiga banan.

– Men att det skulle bära ända fram var kanske lite överraskande även för mig, sa André.

Matts Olsson som var regerande mästare i super-G fick finna sig i att bli besegrad med elva hundradelar.

Men det var liksom inget snack om vem som var vassast i backen den här dagen.

När det var dags för det åk som ingick i superkombinationen visste André att han hade marginal att gå på efter att ha noterat det snabbaste slalomåket under lördagen.

Det hindrade honom inte från att ösa på rejält utför. det åket var bara en hundradel sämre än det han noterade i Super G-loppet.

– Det här känns förstås hur kul som helst, sa André som efter superkombinationen fick sällskap på prispallen av klubbkamraten Calle Lindh som också noterades för en snygg femteplats i Super G.

– Det har säkert aldrig hänt förut att två åkare från Bergsjö-Hassela stått på samma prispall efter ett SM. Calle var väldigt nöjd, sa André Myhrer.

På tisdag åker han till Idre där SM fortsätter med storslalom på onsdag och med slalom på torsdag.

– Jag har haft väldigt svårt att lyckas med slalomen på SM tidigare, men resultaten här och den form jag känner att jag är i gör att jag hoppas kunna vara med och tampas om guldet nu, säger André Myhrer.

 

Mer läsning

Annons