Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Richardssons sjuka utmaning: Över elva mil på två dagars tävlande

/
  • Över elva mil, på två tävlingsdagar: det är vad som väntar Daniel Richardsson den här helgen.

Efter sina två medaljer på SM drog Daniel Richardsson vidare till Marcialonga för långloppscup. Där slutade han sexa. Nu är det dags för nästa utmaning - 11,5 mil - på två tävlingsdagar.

Annons

Daniel Richardsson kör dubbelt under kommande helg - först lördagens klassiska femmil i världscupen i Holmenkollen och därefter långloppet Kaiser Maximilian Lauf i Österrike. Det innebär sammanlagt 11,5 mil på tävling under den här helgen.

– Jag vill ju åka Holmenkollen för att prestera. Jag åker inte dit för att blir 20:e eller 30:e man, utan jag vill gärna försöka kriga uppe i toppen. Sen är det likadant på söndag, jag vill gärna leverera bra resultat där också, säger Daniel Richardsson till Radiosporten.

Läs också: Daniel Richardsson kör Holmenkollens femmil: "Det är lite av hans specialitet"

Hudiksvallsåkaren säger att han aldrig ens har tränat den mängden på så kort tid och nu ska han alltså tävla på två av de tuffaste distanserna inom längdskidsporten på två dagar.

– Men något liknande har man gjort några gånger. Jag tror det blir bra, säger han till Radiosporten.

2014 vann Richardsson i Holmenkollen och det var ett lopp som passade hans åkstil.

– Det var ett snabbt och offensivt lopp redan från start. Det var ett lopp som passade mig och jag hade en bra dag.

Han kom hem med två medaljer från SM - guld på 15 kilometer klassiskt och stafettguld som han tog tillsammans med Anton Lindblad och Anders Södergren. Trots det kände han då att kroppen inte var så pigg som han önskade, men hoppades att SM skulle få i gång honom.

– Det känns knappt som att jag har kommit i gång. Jag har inte fått till den form och de lopp som jag har velat men jag var fyra för ett par helger sedan och sista helgen var jag tia. Så jag har inte riktigt fått till det jag har velat, sa han då.

Formen räckte ändå till en sjätteplats i Marcialonga föregående helg. Nu återstår det att se om han klarar sin dubbelutmaning.

Läs också: Richardsson om dödsolyckan: "Motgångar gör en starkare"

För fler skidnyheter och reportage - gilla Skidpuls på Facebook!

Följ femmilen i Holmenkollen från 13.00 i Eurosport 1/SVT 1/SVT Play och Ski Classics på TV12/TV4 Play från 07.45 på söndagen.

Mer läsning

Annons