Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink på väg mot Vasaloppsform

Vasaloppsformen är på gång för Jörgen Brink. I helgen vann han 46 kilometersloppet i Medelpad classic ski i Bergeforsen, och var trea efter en spurtduell i Åsarna i ett 45-kilometerslopp.

Annons

– Så det blev ett Vasalopp fördelat över två dagar. Det var fina lopp, bra träning och kändes rätt okej. Men det är lite ovant med stakningen i långloppen. Jag har ganska ont i överkroppen och armarna, men det är perfekt att få köra de här lite längre loppen inför Vasaloppsstarten, säger Jörgen Brink.

I söndagens lopp i Bergeforsen hade Jörgen närmare 5,5 minuter ner till loppets tvåa, Magnus Engström, Stockvik, medan det var hårt om placeringarna i Åsarna.

– Jag tror inte det skilde mer än en fot mellan oss tre på pallen. Falun Borlänges Fredrik Östberg vann, Mathias Fredriksson var tvåa och jag trea.

Jörgen Brink fortsätter nu uppladdningen inför Vasaloppet.

Till helgen ska han till Orsa för att åka ett maraton, 42 kilometer, på lördag, och på söndag blir det en deltävling i Sverigecupen i Zinkgruvan.

– Det blir lite intensivt nu ett tag. Jag ska följa med Helsinge ski team till Tartu och åka Tartu marathon, ett 63 kilometer långt lopp i långloppsvärldscupen. Det får bli lite av ett test för att se hur man ligger till.

Mer läsning

Annons