Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink förstärker Helsinge ski team

Jörgen Brink förstärker Helsinge ski team inför sin långloppssatsning.

Annons

Helsinge Ski Team satsar med sin verksamhet mot världscupen i långlopp, med Vasaloppet som huvudmål. När Jörgen Brink nu väljer att lägga upp resten av sin skidsäsong med fokus på just långlopp så passar Helsinge Ski Teams vision och målsättningar bra.

– Det känns spännande med en satsning i Hälsingland och eftersom Helsinge Ski Team har fokus på långlopp passar det mig bra inför Vasaloppet, säger Brink, som den 21 februari åker sitt första världscuplopp för säsongen i Tartu i Estland.

Brink har sedan tidigare en delad tredje plats i Vasaloppet, och till andra meriter hör tre VM-brons och fem pallplatser i den traditionella världscupen. Formen visade han upp som god i helgens SM-tävlingar i Piteå, då han tog en fjärde respektive en femte plats.

Helsinge Ski Team består sedan tidigare av Hudiksvallsåkarna Anton Järnberg och Lars Ljung, som i helgen befinner sig i Italien för att delta i det anrika långloppet Marcialonga. Järnberg och Ljung har, liksom Brink, även i fortsättningen Hudiksvalls IF som klubbadress.

Mer läsning

Annons