Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjö-Hassela bjuder på SM-fest

/
  • Norrhälsningarna dominerade årets SM i parallellslalom. Bergsjö-Hassela tog hand som samtliga medaljer och Björn Hedman från Hudik Alpin kom fyra.

Sista helgen i mars kommer Bergsjö-Hassela alpin arrangera SM i såväl parallellslalom som slalom i hemmabacken.
Tävlingarna kommer bli det största arrangemanget hittills för klubben och ordförande Peter Eng har haft planer på det under en längre tid.

Annons

– Det känns otroligt inspirerande. Tanken dök upp för fem år sedan. Det som varit en dröm blev nu verklighet, säger Peter Eng, föreningens ordförande.

Tidigare har klubben arrangerat ett JSM men i våras blev det klart att de skulle få tävlingarna i parallellslalom och slalom på hemmaplan. I Åre körs det fart och Östersund tar hand om storslalomen under SM-veckan som börjar i slutet av mars.

För Bergsjö-Hassela gav vinterns SM-tävling i parallellslalom maximal utdelning då Fredrik Söderberg tog guld, André Myhrer silver och Calle Lindh brons. Förutsättningarna finns för nya framgångar för hemmaåkarna under SM.

– Som det ser nu har vi ettan, tvåan och trean. Vi har verkligen dunderkapacitet med egna åkare i parallellslalom, säger Eng.

Mer läsning

Annons